Boomplantdag in Turnhout op 26 november van 10u tot 16u: kom een van de 1500 bomen mee planten op 26 november! Afspraakplaats: Kastelein 18, 2300 Turnhout
In het kader Bos voor Iedereen planten we op zondag 26 november streekeigen bomen en struiken aan op een nieuw aangekocht perceel in het Van De Velde-natuurgebied. Die dag kan je met het hele gezin een van de 1500 bomen planten. Tijdens de boomplantdag breiden we het bos uit met een halve hectare. Alle hulp is welkom!
Beheerder van het natuurgebied Gie Luyts hoopt op veel bezoekers: “We kunnen dit bos alleen realiseren met de hulp van veel mensen met een hart voor de natuur. Een grote klus, maar van het resultaat genieten we straks allemaal. Samen maken we het Van de Velde-gebied nog mooier. Zelfs een speelbos ligt in de toekomstplannen”.
Neem gerust vrienden of familie mee. Naast bomen planten kan je genieten van een kop warme soep. Neem je wandelschoenen en spade mee, zo kan je meteen aan de slag. Er zijn enkele spades voorzien die je kan uitlenen.
Meer info www.natuurpunt-turnhoutsekempen.be of op www.bosvooriedereen.be. Parking voor fietsen en auto’s is voorzien.
We willen graag een oproep doen om mee te helpen met: ontvangst t.h.v. huis Tinus Swannet (Kastelein 18): mensen verwijzen naar autoparking, fietsenstalling, plantplaats; autoparking (perceel Scheepvaart): toezicht; op plantplaats : mensen helpen bij boomkeuze en bij planting, ter beschikking stellen van spade; catering : soep opwarmen en uitdelen, idem voor, brood, verkoop bier, fruitsap; infostand : Natuurpunt en afdeling, ook plaats om nieuwe leden te werven; inspringen bij de opvang van pers en groepen planters. Wie wil meehelpen: Geef een seintje aan Gie Luyts 014 41 67 45 of gie.luyts@telenet.be. DANK VOORAF!