FOTOTENTOONSTELLING IN HET BOSHUIS te RAVELS OVER SPINNEN UIT ONZE REGIO
Voor wie meer wil weten over spinnen uit onze regio is dit een buitenkansje!
Kennis maken met deze fascinerende beestjes is beslist de moeite waard. Dat kan nog tot eind november in het Boshuis van Ravels.
Elke woensdag van 13u. tot 17u.en elke zondag van 13.30u tot 18 u. kan je de supermooie foto’s van insecten-en spinnenspecialist Gilbert Loos komen bewonderen in het Boshuis, Jachtweg 27 te Ravels. Spinnen zijn geen insecten; ze hebben namelijk 8 poten terwijl een insect er zes heeft.Voor veel mensen niet hun favoriet beestje om te ontmoeten en te koesteren. Nochtans zijn ze ook heel nuttig. Op het eerste gezicht zien deze beestjes er schrikwekkend uit op de wijze waarop ze door de fotograaf zijn geportretteerd. Maar de bijhorende uitleg per foto geeft je meer inzicht in hun gedrag. Wedden dat je er meer respect voor krijgt?

ZONDAG 8 SEPTEMBER Fietstocht naar de Hoogeindse bergen
We vertrekken om 13.30u met de fiets aan het Boshuis te Ravels richting de Hoogeindse bergen (Weelde). Ter plaatse kan u genieten van een gegidste wandeling met aandacht voor het heidebiotoop met zijn bewoners en grafheuvels uit het verre verleden. Einde rond 17.00u. Gidsen: Gilbert Loos, Toon Moeskops. Info: moeskopstoon@gmail.com

ZONDAG 8 SEPTEMBER Maandelijkse wandeling in het Turnhouts Vennengebied
Bijeenkomst: 13.30 u., Klein Engelandhoeve, Klein Engeland 29, Turnhout
Bezoek aan de grazers! Honden niet toegelaten om de grazers niet af te schrikken.
Meebrengen: laarzen of stevige schoenen
Einde: 16.00 u.
Info: Win Bosmans, bosmanswin@gmail.com

ZATERDAG 14 SEPTEMBER Bezoek aan vleermuizenreservaat La Bonne Espérance
Bijeenkomst: 19.00 u., Riststraat 20 te Turnhout (verlengde van Werkendam, Oud-Turnhout)
Bezoek aan vleermuizenreservaat La Bonne Espérance. Nadien kan men nog blijven om het zwermgedrag (is wel afhankelijk van het weer) van de vleermuizen te beluisteren.
Meebrengen: stoeltje, zaklamp (voor wie blijft luisteren)
Einde: 20.00 u. Info: Frank Van Gorp, frank.van.gorp2@telenet.be

ZATERDAG 14 SEPTEMBER Meevaren met de milieuboot op het kanaal Dessel-Schoten
Op zoek naar een boeiende en leerrijke uitstap samen met je familie, vrienden of vereniging? Reserveer dan zeker een plaatsje aan boord van de milieuboot.
Op 14 september in de voormiddag van 10u tot 13u organiseert De Milieuboot een educatieve milieuboottochtt op het Kanaal Dessel – Turnhout – Schoten met vertrek en aankomst in Turnhout.
Reserveer dan zeker een plaatsje aan boord van de milieuboot: reageer snel, het aantal plaatsen is beperkt! Jongeren tot 18 jaar betalen € 4, volwassenen € 8. Op voorhand inschrijven via www.milieuboot.be of op het nummer 053 72 94 20.
Opstapplaats is het Klaverhof, Steenweg op Merksplas (Brug 2) 2300 Turnhout